Facebook
Over 200 personer følger AFB på Facebook

Historie


Aller frivillige Brandværn blev gundlagt d. 13/12- 1901


 

Aller frivillige Brandværn udgør med 1 hurtigslukningsenhed og 1 autosprøjte station Aller. Slukningsområdet udgøres af kommunens sydøstligste hjørne og omfatter bl.a. Hejlsminde. Brandfolkene har samme uddannelse som fastansatte og deltidsbeskæftigede brandmænd, dog modtager de aktive i det frivillige brandværn ikke betaling for deres indsats.
Kolding Kommune og brandværnet har indgået en kontrakt, der beskriver parternes ansvar og pligter.
Eksempelvis stiller kommunen køretøjer, materiel og mundering til rådighed, mens brandværnet ejer bygningen og sørger for, at den aftalte bemandingsnorm opfyldes.

Årets Aller 2015
 
'Årets Aller 2015 går til det lokale folk der igennem årerne har søgt: Sammenholdet, kammeratskabet, adrenalin, hjælpsomheden og ikke mindst frivilligheden i at møde op og støtte de lokale borger når der virkelig har været brug for det.
Årets Aller har igennem den sidste årrække mærket konsekvenserne af byens borger der i de nye tider har arbejdsplads uden for lokalområdet. Foreningen har derfor været nødsaget til at træffe den svære beslutningen at lukke og slukke.
Seks af foreningens aktive medlemmer forsætter den frivillige indsats andetsted så Aller og restens af Koldings kommune borger stadig for den fantastiske frivillighed at mærke.
Årets Aller går ikke til en person men går til Alle de frivillige der igennem de sidste 113 år har mødt op når den røde hane galet.
Årets Aller 2015 går med et stort tak til folket bag: ALLER FRIVILLIGE BRANDVÆRN

Til minde om folket bag Aller Frivillige Brandværn opsætter ASU&B en mindesten på græsplænen ved brandstationen.''

Aller Frivillige Brandværn  

 

Hjertestarter

I forbindelse med lukningen af brandværnet har AFB valgt at give en hjertestarter i gave til byen. Hjertestarteren vil blive monteret på Aller friskole og i den forbindelse afholder vi en hjertestarter gennemgang for byens boger.

 Der vil være mulighed for at se og prøve en hjertestarter samt hjertemassage på førstehjælpsdukke

 Vi håber at se mange af byens borger

 Torsdag d. 3. marts kl. 18:30 på Aller friskole 

 

Udeling af midler

Bestyrelsen har været samlet for at drøfte udelingen af brandværnets midler til lokale foreninger. Alle de mange gode ansøgninger er blevet læst, og vi håber at vores støtte vil kunne bidrage til udvikling i lokalsamfundet. Foreninger der har søgt vil få personlige besked i den kommende tid.

 

 

 

 

Farvel og tak til Aller Frivillige Brandværn

Se indslag i tv syd her

 

Afskedsreception for Aller Frivillige Brandværn

Søndag d. 1. Februar 2015 kl 11:00

Brandvarme hilsner Aller Frivillig Brandværn

  

Hør indslag fra P4 Trekanten Nyheder (00:39)

 

 Nedlæggelse af Aller Frivillige Brandværn

 

Aller Frivillige Brandværn har besluttet at nedlægge brandværnet pr. 1. februar 2015 på grund af mangel på frivillige brandmænd i lokalområdet.

Aller Frivillige Brandværn varetager i dag brandslukningen i Aller, Hejlsminde og Hejls-området i samarbejde med Tyrstrup Frivillige Brandværn. Akutte brand-, rednings- og miljøopgaver vil fremover blive varetaget af Tyrstrup Frivillige Brandværn med assistance fra nabostationerne. Borgerne vil således også i fremtiden få hurtig hjælp, når den røde hane galer.

Brandkaptajn i Aller Frivillige Brandværn, Rasmus Svensson udtaler:
"I Aller Frivillige Brandværn må vi desværre konstatere, at vi efter at have tjent de lokale borgere i 113 år nu ikke længere kan skaffe de nødvendige frivillige brandmænd til at vi på alle tider af døgnet kan sikre udrykning med tilstrækkeligt mandskab."
 
Beredskabskommissionen har på møde den 19. november 2014 taget brandværnets beslutning til efterretning og glæder sig over, at de brandmænd, der fortsat ønsker at være aktive i Kolding Brandvæsen, har mulighed for at overgå til eksempelvis Tyrstrup Frivillige Brandværn.
 
Læs mere om Kolding Brandvæsen på www.kolding.dk/brandvaesen.
 
For yderligere information kontakt Brandkaptajn Rasmus Svensson på svensson@bbsyd.dk / 21 83 84 01 eller Beredskabschef Søren Ipsen på soip@kolding.dk / 79 79 17 01.
 
Udsendt 20. november 2014.

 

Stationen er luknings truet.
Se indslaget fra TV Syd her

 

 

Facebook

Kontakt os